Hybride Fietsen

44 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

44 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Hybride fietsen, comfortabel en sportief klaar voor iedere uitdaging!

Hybride fietsen, ook wel bekend als toerfietsen, zijn sportieve en lichte fietsen welke ideaal zijn voor mensen die er graag op uit trekken. Je ervaart optimaal toercomfort, ook tijdens de langere ritten. Hybride fietsen beschikken over een derailleurversnelling met open kettingkast. De derailleur zorgt er voor dat het schakelen nog soepeler gaat, ook op heuvelachtig terrein. 

De fietsen zijn voorzien van een licht aluminium frame, waardoor de fiets een uitstekende wendbaarheid en stabiliteit heeft. De sportieve zithouding en de verstelbare stuurpen, zorgen ervoor dat je tijdens de langere ritten geen last van je rug krijgt. De afmontage van hybride fietsen bestaat uit een derailleurversnelling met een groot aantal versnellingen, zodat je ook in de zwaarste omstandigheden nog lekker soepel en licht kunt fietsen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een hybride fiets?

Framemaat

Het belangrijkste bij het kopen van een nieuwe fiets is de juiste framemaat. Zowel bij damesfietsen als bij herenfietsen, is de juiste framemaat van essentieel belang. De framemaat bepaalt de hoogte van de fiets, het is belangrijk dat je deze zorgvuldig meet. Want het is natuurlijk heel vervelend als je niet goed op en af kunt stappen. De verschillende merken hanteren niet allemaal dezelfde framematen en per fiets kan het frame en de framemaat verschillen. Om de ideale framehoogte voor jouw fiets te bepalen klik je hier.

Versnellingen

Het aantal versnellingen is van belang voor de afstanden die je met de fiets wilt afleggen. Een hybride fiets is standaard voorzien van een derailleurvoorsnelling en een groot aantal versnellingen. Met een hybride fiets wil je namelijk langere tochten maken en ook in heuvelachtig en bergachtig gebied lekker ontspannen kunnen fietsen. Voor de toerfietser die zijn fietstochten in Nederland maakt zijn 7 of 8 versnellingen genoeg, maar de echte hybride fietsen zijn voorzien van 24 of meer versnellingen. Aan de hand van onze filter in de linkerbalk kun je filteren op het aantal versnellingen.

Remmen

Hybride fietsen zijn standaard voorzien van v-brakes handremmen of hydraulische schijfremmen. Door de derailleurversnelling zijn bijvoorbeeld rollerbrakes handremmen, die in de naaf worden gemonteerd, niet mogelijk. Hydraulische schijfremmen zijn momenteel qua kwaliteit en remkracht de beste remmen op de markt. Bij het kiezen van jouw fiets, kun je aan de hand van de filter opties selecteren op het type rem dat je graag op jouw fiets wilt hebben.

Handige accessoires bij een hybride fiets

Als je een hybride fiets koopt is het aan te raden om er een extra slot bij te kopen. Helaas worden er in Nederland ook regelmatig fietsen gestolen en is extra beveiliging voor jouw fiets gewenst. Door het extra kettingslot kun je jouw fiets vastzetten aan bijvoorbeeld een boom of lantaarnpaal, waardoor het voor dieven een stuk moeilijker wordt om jouw fiets te stelen. Sloten zijn er in verschillende soorten en maten; kettingslotenvouwsloten en kabelsloten zijn slechts enkele voorbeelden. Voor het complete assortiment sloten kijk je hier

Wanneer je de hybride fiets voor woon-werk gebruikt kan het handig zijn, om er een fietscomputer op te plaatsen. Zo kun je precies bijhouden hoe hard je rijd en hoelang je erover doet om op je werk te komen. Fietscomputers zijn er in diverse uitvoeringen, met of zonder draad en ook het aantal functies kun je naar wens bepalen. In het weekend erop uit of op vakantie de fiets mee? Dan zou je zelfs kunnen denken aan fietsnavigatie, zo weet je altijd de weg!