Garantievoorwaarden

Standaard fabrieksgarantie

De garantietermijn is standaard minimaal 2 jaar. Langere garantietermijnen staan; of op onze website aangeven, of in de documentatie die bij je bestelling is geleverd. Fietsenstunt staat er voor in dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst van de in het aanbod vermelde specificaties, aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid en de op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst bestaande wettelijke bepalingen en/of overheidsvoorschriften.

 

Frame en voorvork

Bij normale behandeling, gebruik en onderhoud van de fiets heeft u 3 jaar garantie tegen materiaal- en constructiefouten op het frame en vaste voorvork. Voor een verende voorvork geldt een garantietermijn van 1 jaar. Slijtage valt uiteraard buiten de garantie.

 

Onderdelen op de fiets

Bij normale behandeling, gebruik en onderhoud geldt een garantietermijn van 1 jaar op materiaal- en constructiefouten. Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, zoals bijvoorbeeld banden, zadel, ketting, kettingbladen, freewheel, achtertandwielen, kabels, pedalen en remblokken, wordt geen garantie gegeven tenzij er sprake is van constructie- en/of materiaalfouten.

 

Overige producten en accessoires

Fietsenstunt houdt de garantietermijn van overige producten op 1 jaar. Voor producten waar een garantiebewijs van de fabrikant is bijgeleverd, gelden de bepalingen van de desbetreffende fabrikant.

 

Servicebeurt

Het is belangrijk om binnen 6 maanden na aankoop, of na 500 km een eerste controlebeurt te laten verrichten. Klachten / gebreken voortvloeiend uit het nalaten van deze controlebeurt kunnen gevolgen hebben voor het aanspraak maken op garantieGarantie afhandeling

Je kunt aanspraak maken op garantie als het defect te wijten is aan een materiaal- of constructiefout. In overleg met de fabrikant en/of leverancier bepalen wij of er gekozen wordt voor reparatie of vervanging van het defecte onderdeel of product. Je kunt voor onderhoud of garantieafhandeling altijd terecht bij elke officiële merkdealer. Alle onderdelen die vallen onder de garantie worden vervangen, het kan zijn dat er wel kosten worden berekend voor het arbeidsloon, wanneer je de fiets laat onderhouden door een andere dealer dan waar je de fiets hebt gekocht. Schade door oneigenlijk gebruik, bijvoorbeeld wanneer je een ongelukje hebt gehad met de fiets, valt uiteraard niet onder de garantieregeling. Als je aankoop binnen 14 dagen na ontvangst defect raakt, of niet bevalt, dan komt je in aanmerking voor de 14 dagen garantieregeling, waarbij het artikel geruild of de aankoop geannuleerd kan worden. Kijk voor meer informatie bij het onderwerp "Ruilen & Retourneren".

 

Melden van een defect onder garantie

Bij een geconstateerd defect adviseren wij om contact op te nemen met onze klantenservice. Om de garantie afhandeling te bespoedigen vragen wij om een duidelijke klachtomschrijving per e-mail te sturen naar [email protected]

Binnen 2 werkdagen ontvang je van ons een reactie m.b.t. de klachtafhandeling.

 

Voorwaarden

De bovengenoemde bepalingen gelden uitsluitend voor de eerste eigenaar. Om aanspraak te kunnen maken op garantie dient de eigenaar de originele aankoopbon te kunnen overleggen. Garantie op voorgenoemde punten vallen ter beoordeling van de fabrikant. De fabrikant beoordeelt of de garantie verleend wordt. Eventuele montage / demontage en vervoerskosten komen voor rekening van de eigenaar. Garantie wordt niet verleend indien er sprake is van oneigenlijk of buitensporig gebruik, onvoldoende onderhoud en indien het product voor verhuur is ingezet. Let op, schade aan fietsen ontstaan als het gevolg van vorkuitzetters en vervoer op fietsdrager, valt niet onder de garantie, evenals alle vormen van molest.

Afhandeling en beoordeling hiervan geschiedt altijd via Fietsenstunt.nl. Dit gebeurt – volgens afspraak en in goed overleg – via onze klantenservice. Fietsenstunt.nl vergoedt geen rekeningen van derden, tenzij anders afgesproken met Fietsenstunt.

 

5 jaar E-bike garantie

 

5 jaar garantie op elektrische fietsen, een investering die zich terugbetaald. Uniek bij Fietsenstunt.nl is de speciale garantietermijn van 5 jaar op elektrische fietsen. Voor een bedrag van € 179,- fiets je maar liefst 5 jaar zorgeloos op je nieuwe e-bike. Om te zorgen dat je bij reparaties op zeker speelt, beschermt de E-BikeGarantie by CarGarantie je tegen financiële verrassingen.

 

De E-BikeGarantie by CarGarantie is een product van CG Car- Garantie Versicherungs-AG (CarGarantie). CarGarantie is een van de toonaangevende en meest ervaren garantie- en verzekeringsspecialisten in Europa. Vertrouw op onze deskundigheid en profiteer van bijna 50 jaar ervaring met garantie. Reparaties worden door uw dealer en CarGarantie betrouwbaar afgewikkeld.

 

Wat moet je doen bij een reparatie? Heel eenvoudig: je neemt contact op met onze klantenservice. De reparatie wordt ingepland en uitgevoerd en door ons rechtstreeks afgehandeld met Car­Garantie, zodat jij hierin volledig ontzorgt wordt.

 

Wij nemen met CarGarantie de volledige arbeids- en materiaalkosten op ons, vanzelfsprekend ook als jouw e-bike meermaals gerepareerd moet worden. Enkel in het geval van een totale uitval van de accu draag je zelf deels bij in de kosten. Indien de accu volledig uitvalt, worden de kosten voor een nieuwe accu als volgt betaald – “nieuw voor oud”:

  • 60% vanaf het begin van het derde gebruiksjaar
  • 40% vanaf het begin van het vierde gebruiksjaar
  • 20% vanaf het begin van het vijfde gebruiksjaar
  • Deskundig advies Onze vakmensen helpen je graag
  • Gratis thuisbezorgd Geldt voor alle fietsen
  • 100% fietsklaar geleverd Volledig afgemonteerd
  • Winkels en werkplaatsen Bezoek onze Experience Store