Racefietsen

Producten 1-48 van 52

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-48 van 52

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Racefietsen, dé manier om in conditie te blijven!

De afgelopen jaren is het wielrennen in populariteit enorm toegenomen. Steeds meer Nederlanders vinden de weg naar de racefiets. Racefietsen is dé sport voor jong en oud, want in tegenstelling tot sporten als voetbal, zijn er ook nog veel dames en heren die op latere leeftijd nog met plezier hun rondje fietsen. Bij Fietsenstunt vindt u racefietsen voor iedereen. Voor dames en heren die het racefietsen net gaan ontdekken of voor de fanatieke racefietser, voor iedereen is er de juiste racefiets. 

Bij Fietsenstunt vindt u racefietsen van diverse merken als Sensa, Merida en Trek. Alle merken bieden racefietsen aan in diverse kleuren, maten en prijsklassen. Zo vindt u bij ons altijd de racefiets die bij u past. Via het filter bovenaan deze pagina, kunt u zoeken naar de racefiets die voldoet aan al uw eisen. 

In onze showroom in Wieringerwerf is het mogelijk om een bikefitting te doen. Hierbij worden al uw maten opgemeten en zodoende kunt u een framemaat kiezen die perfect aansluit bij uw lichaamslengte. Dankzij de bikefitting is het voor ons ook mogelijk om de racefiets zo af te stellen, dat u in de ideale houding op de racefiets zit. Bent u geïnteresseerd in een bikefitting, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. 

Waar moet u op letten bij het kopen van een racefiets?

Waar gaat u de racefiets voor gebruiken?

De racefiets kunt u voor verschillende doeleinden gebruiken. De een wil lekker rondjes fietsen in de omgeving, de ander trekt erop uit en gaat naar de Ardennen en weer een ander zoekt de uitdaging in de bergen. Misschien wilt u zelfs wel wedstrijden gaan fietsen? Het is dus belangrijk dat u van te voren duidelijk heeft waar u de racefiets voor wilt gaan gebruiken, zodat u een fiets kunt zoeken die aansluit bij uw behoeften. 

De maat van uw racefiets

Het juiste framemaat is zeer belangrijk bij een racefiets. Hierdoor zit u lekker op de fiets en worden blessures voorkomen. Er is niets zo vervelend als fietsen op een racefiets die niet goed op uw lichaam aansluit. De framemaat van een racefiets bepaalt u aan de hand van uw binnenbeenlengte. U zet uw voeten 15 centimeter uit elkaar. Meet vervolgens de lengte van uw hak tot aan uw kruis en vermenigvuldig de uitkomst met 0,68 en rond de uitkomst naar beneden af. Stel uw binnenbeenlengte is 83 centimeter. Vermenigvuldig dit met 0,68 is 56,44. Uw ideale framemaat is dan 56 centimeter afgerond naar beneden. 

Voor een nauwkeurige en professionele meting raden wij onze bikefitting aan. Want ieder individu is anders en geen fietspositie is hetzelfde. Onze bikefitting zorgt voor een optimale zitpositie en juiste afmeting van uw fiets. Bij deze meting worden diverse soorten ledematen gemeten en de hoeken van knie, romp en schouder door middel van de pasfiets bekeken. Hierdoor wordt de beste pasvorm voor u tot stand gebracht voor optimaal comfort.

Bepaal uw budget

Bij het kopen van een racefiets is het bepalen van uw budget ook erg belangrijk. Wat wilt u uitgeven aan uw nieuwe racefiets? De instapmodellen van Sensa of Merida zijn er al vanaf € 500,-. Bij racefietsen kunt u het vanaf daar verder zelf invullen, welke afmontage wilt u?, wat voor type frame wilt u, carbon of aluminium? Dit zijn allemaal vragen die uiteindelijk ook van invloed zijn op de prijs van uw racefiets. Wat belangrijk is, is dat u altijd blijft kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Het is onverstandig om een duur frame te combineren met een goedkope wielset en afmontage. Voor het juiste advies staan onze ervaren winkelmedewerkers altijd voor u klaar. Wanneer u langs de winkel komt kunnen zij u een uitgebreid en eerlijk advies geven over de vele mogelijkheden. 

 

Handige accessoires bij een racefiets

Bij het kopen van uw racefiets blijft het niet alleen. Want naast de racefiets zijn er nog diverse andere, leuke attributen die u moet of kunt kopen. In ieder geval raden wij het aan om kwalitatief goede fietskleding te kopen. Een fietsbroek met een goede zeem zorgt namelijk voor een stuk minder zadelpijn. Bij Fietsenstunt vindt u ook fietskleding van diverse merken en kunt u zelfs fietsen in de kleding van de professionals. 

Veiligheid boven alles en daarom raden wij het aan om altijd te gaan fietsen met een helm. Een helm voorkomt namelijk ernstig hoofdletsel bij een botsing of als u van uw fiets valt. En een val van de fiets komt vaak voor. Dat een helm niet lekker zit, gaat voor veel wielrenners niet meer op. Tegenwoordig zijn er goed geteste helmen op de markt. Er zijn zelfs helmen op de markt die helemaal op uw hoofd op maat gemaakt kunnen worden, zodat ze optimaal zitten.

Meten = weten en dat geldt ook zeker bij het wielrennen. Tijdens het fietsen bent u zelf verantwoordelijk voor uw prestaties, niet afhankelijk van anderen en kunt u zelf bepalen hoe hoog de lat ligt. Met een goede fietscomputer kunt u goed bijhouden wat een vooruitgang en progressie is. Er zijn draadloze fietscomputers, fietscomputers met GPS of de basic fietscomputer die uw afstand en gemiddelde snelheid meet. Het voordeel van een fietscomputer met GPS is dat u uw gegevens kunt uploaden naar websites als Strava, waar u uw voortgang nog beter kunt bekijken. 

Standaard worden racefietsen geleverd zonder pedalen. Wanneer u bij het bestellen van de racefiets ook pedalen bestelt, monteren wij deze direct voor u op uw racefiets. Er zijn diverse pedalen die passen bij een racefiets, u kunt zelf de keuze maken welke pedalen u het meest prettig vindt. Voor de beginnende racefietser is de belangrijkste keuze die u moet maken, naar welk kliksysteem uw voorkeur uitgaat. Het kliksysteem zorgt ervoor dat uw fietsschoenen aan uw pedalen vast zitten.