Mountainbikes

Producten 1-48 van 64

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-48 van 64

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Mountainbiken, ga voor de sportiefste uitdagingen!

Ga op avontuur met jouw mountainbike en ontdek de leukste bospaden en duinstranden in jouw omgeving. Of misschien ga je wel met de mountainbike naar de Ardennen om de wat zwaardere klimmen en wegen op te zoeken. Want met een mountainbike beklim je de stijlste klimmen, vlieg je van gevaarlijke afdalingen en snelle singletracks. Op een mountainbike kun je alle kanten op, want ook op de verharde wegen kun je goed uit de voeten. 

Bij Fietsenwinkel bieden we mountainbikes aan van diverse merken. Onder andere MeridaSensa en Trek mountainbikes kleuren ons assortiment. Deze merken bieden mtb's aan in ieder segment en voor iedere mountainbiker, van de beginner tot aan de professional. 

In onze showroom in Wieringerwerf is het mogelijk om een bikefitting te doen. Hierbij worden al jouw maten opgemeten en zodoende kun je een framemaat kiezen die perfect aansluit bij jouw lichaamslengte. Dankzij de bikefitting is het voor ons ook mogelijk om de mountainbike zo af te stellen, dat je in de ideale houding op de mountainbike zit. Bent je geïnteresseerd in een bikefitting, neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een mountainbike?

Waar ga je de mountainbike voor gebruiken?

De mountainbike kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. De een wil lekker rondjes fietsen in de omgeving, de ander trekt erop uit en gaat naar de Ardennen en weer een ander zoekt de uitdaging in de bergen. Misschien wil je zelfs wel wedstrijden gaan fietsen? Het is dus belangrijk dat je van te voren duidelijk hebt, waar je de mountainbike voor wilt gaan gebruiken, zodat je een mtb kunt zoeken die aansluit bij jouw behoeften en eisen. 

De maat van je mountainbike

Het juiste framemaat is zeer belangrijk bij een mountainbike. Hierdoor zit je lekker op de fiets en worden blessures voorkomen. Er is niets zo vervelend als fietsen op een mountainbike die niet goed op jouw lichaam aansluit. De framemaat van een mountainbike bepaal je aan de hand van je binnenbeenlengte. Je zet je voeten 15 centimeter uit elkaar. Meet vervolgens de lengte van je hak tot aan je kruis en vermenigvuldig de uitkomst met 0,68 en rond de uitkomst naar beneden af. Stel jouw binnenbeenlengte is 83 centimeter. Vermenigvuldig dit met 0,68 is 56,44. Jouw ideale framemaat is dan 56 centimeter afgerond naar beneden. 

Voor een nauwkeurige en professionele meting raden wij onze bikefitting aan. Want ieder individu is anders en geen fietspositie is hetzelfde. Onze bikefitting zorgt voor een optimale zitpositie en juiste afmeting van jouw fiets. Bij deze meting worden diverse soorten ledematen gemeten en de hoeken van knie, romp en schouder door middel van de pasfiets bekeken. Hierdoor wordt de beste pasvorm voor je tot stand gebracht voor optimaal comfort.

Bepaal je budget

Bij het kopen van een mountainbike is het bepalen van je budget ook erg belangrijk. Wat wil je uitgeven aan je nieuwe mountainbike? De instapmodellen van Sensa of Merida zijn er al vanaf € 549,-. Bij mountainbikes kun je het vanaf daar verder zelf invullen, welke afmontage wil je?, wat voor type frame wil je?, carbon of aluminium, hard-tail of full-suspension? Dit zijn allemaal vragen die uiteindelijk ook van invloed zijn op de prijs van je mountainbike. Wat belangrijk is, is dat je altijd blijft kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Het is onverstandig om een duur frame te combineren met een goedkope wielset en afmontage. Voor het juiste advies staan onze ervaren winkelmedewerkers altijd voor je klaar. Wanneer je langs de winkel komt, kunnen zij je een uitgebreid en eerlijk advies geven over de vele mogelijkheden. 

 

Handige accessoires bij een mountainbike

Bij het kopen van een mountainbike blijft het niet alleen. Want naast de mountainbike zijn er nog diverse andere, leuke attributen die je moet of kunt kopen. In ieder geval raden wij het aan om kwalitatief goede fietskleding te kopen. Een fietsbroek met een goede zeem zorgt namelijk voor een stuk minder zadelpijn. Bij Fietsenstunt vind je ook fietskleding van diverse merken en kun je zelfs fietsen in de kleding van de professionals. 

Veiligheid boven alles en daarom raden wij het aan om altijd te gaan fietsen met een helm. Een helm voorkomt namelijk ernstig hoofdletsel bij een botsing of als je van je fiets valt. En een val van de fiets komt vaak voor. Dat een helm niet lekker zit, gaat voor veel mountainbikers niet meer op. Tegenwoordig zijn er goed geteste helmen op de markt. Er zijn zelfs helmen op de markt die helemaal op maat gemaakt kunnen worden naar jouw hoofd, zodat ze optimaal zitten.

Meten = weten en dat geldt ook zeker bij het mountainbiken. Tijdens het fietsen bent je zelf verantwoordelijk voor je prestaties, niet afhankelijk van anderen en kun je zelf bepalen hoe hoog de lat ligt. Met een goede fietscomputer kun je goed bijhouden wat je vooruitgang en progressie is. Er zijn draadloze fietscomputers, fietscomputers met GPS of de basic fietscomputer die jouw afstand en gemiddelde snelheid meet. Het voordeel van een fietscomputer met GPS is dat je jouw gegevens kunt uploaden naar websites als Strava, waar je je voortgang nog beter kunt bekijken. 

Standaard worden mountainbikes geleverd zonder pedalen. Wanneer je bij het bestellen van de mountainbike ook pedalen bestelt, monteren wij deze direct voor jou op de mountainbike. Er zijn diverse pedalen die passen bij een mountainbike, je kunt zelf de keuze maken welke pedalen je het meest prettig vind. Voor de beginnende mountainbiker is de belangrijkste keuze die je moet maken, naar welk kliksysteem jouw voorkeur uitgaat. Het kliksysteem zorgt ervoor dat je fietsschoenen aan je pedalen vast zitten.