Retourneren & Ruilen

Soms kan het voorkomen dat het bestelde artikel niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. Hieronder vind je onze retourprocessen, zodat je weet waar je rekening mee moet houden als je een artikel wilt retourneren.

 

Bedenktijd & terugsturen

Op alle aankopen is de wettelijke bedenktijd van 14 dagen van toepassing. De bedenktijd (of: herroepingstermijn) verstrijkt 14 dagen na de dag waarop je het product fysiek in bezit krijgt. Om gebruik te maken van het herroepingsrecht, kan je ons schriftelijk (per e-mail of per post) op de hoogte stellen dat je de aankoop wilt retourneren/herroepen. Op deze manier kan je de retour bij ons aanmelden en gaan wij met je verzoek aan de slag.

Wanneer wij de aanvraag voor de herroeping hebben ontvangen, dien je de producten binnen 14 dagen naar ons terug te sturen of te overhandigen. Je bent dus op tijd als je de retour verstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

 

Fiets retourneren

Wanneer je een fiets wilt retourneren, dan dien je de retour aan te vragen door te mailen naar [email protected]. Uiterlijk binnen 5 werkdagen wordt je retouraanvraag in behandeling genomen. Vervolgens heb je 2 keuzes: Wilt je de fiets in de winkel inleveren? Dan kan je uiteraard direct na akkoord naar de winkel komen. Hier zal je retour worden aangenomen en verwerkt. Wil je de fiets liever thuis laten ophalen? Dan wordt er na de verzonden e-mail met het retourformulier contact met je opgenomen voor een afhaal opdracht. Betreft het een (kinder)fiets die met DHL/Postnl is bezorgd? Dan ontvang je van ons een retourforumulier en kun je het pakket inleveren bij een pakketpunt.

 

Accessoires of onderdelen retourneren

Om een order te retourneren met alleen accessoires of onderdelen mail je het verzoek o.v.v. het bestelnummer naar [email protected]. Uiterlijk binnen 5 werkdagen wordt je retouraanvraag in behandeling genomen. Vervolgens heb je 2 keuzes: Wil je de order in de winkel inleveren? Dan kan je uiteraard direct na akkoord naar de winkel komen. Hier zal je retour worden aangenomen en verwerkt. Wilt je de order naar ons terugsturen? Dan kan je hiervoor het retourformulier gebruiken wat wij je per e-mail toesturen.

 

Retourkosten

De retourkosten van het terugsturen van de producten zijn voor eigen rekening. Dit geldt voor fietsen, accessoires en onderdelen. Indien je een retour zelf naar onze winkel brengt is dit uiteraard gratis. Voor het ophalen van een fiets brengen wij €39,95 in rekening. Voor het retourneren van onderdelen of accessoires houden wij €6,95 in op het aankoopbedrag, tenzij de geretourneerde artikelen incorrect zijn geleverd.

 

Terugbetalingen

Wanneer je het product in nieuwstaat en in de originele verpakking retourneert, dan ontvang je het volledige bedrag terug m.u.v. de retourkosten.

Voor een fiets betekent dit dat de fiets compleet (incl. lader en beide sleutels) zonder schade en met minder dan 3 kilometer op de teller retour moet komen. Je bent zelf aansprakelijk voor de waardevermindering als gevolg van het gebruik van de fiets, indien het product intensiever gebruikt is dan nodig om de fiets goed te kunnen testen. Om een goede proefrit te maken is het niet nodig om meer dan 2 kilometer te fietsen. Wanneer er toch meer dan 3 kilometer mee gereden is, zijn wij genoodzaakt een afschrijving in rekening brengen. Uiteraard omdat de fiets niet meer als nieuw verkocht kan worden. Ook wanneer het product incompleet of beschadigd retour komt, zal er een afschrijving in rekening worden gebracht.

Bij accessoires en onderdelen geldt dat de producten onbeschadigd in de originele verpakking moeten worden teruggestuurd, inclusief eventuele toebehoren.

De hoogte van de afschrijving t.o.v. de aanschafprijs wordt door onze deskundige service afdeling bepaald. De afschrijving is afhankelijk van het aantal kilometers dat op de fiets is gereden en/of de hoeveelheid schade.

  • Deskundig advies Onze vakmensen helpen je graag
  • Gratis thuisbezorgd Geldt voor alle fietsen
  • 100% fietsklaar geleverd Volledig afgemonteerd
  • Winkels en werkplaatsen Bezoek onze Experience Store