Fietsplan/WKR regeling via je werkgever

Voordelig een nieuwe fiets kopen en hier ook nog eens belastingvoordeel uit halen? Bij Fietsenstunt.nl zijn er ruime mogelijkheden om gebruik te maken van een Fietsplan of een WKR-regeling en zo te profiteren van belastingvoordeel. Informeer hiervoor altijd bij jouw werkgever hoe dit administratief geregeld is en welk bedrag je mag uitgeven. Regelt je werkgever dit zelf of maken ze gebruik van een tussenpartij? Wij zijn aangesloten bij tussenpartijen als FiscFree, Nationale Fiets Projecten (NFP) en Bedrijfsfietsen Nederland (BFN). Wanneer je een nieuwe fiets koopt die meer kost dan de regeling van je werkgever toestaat, dan betaal je uiteraard zelf de meerprijs. Uiteraard profiteer je ook bij een aankoop via een fietsplan van alle voordelen van Fietsenstunt. Zo word je fiets volledig fietsklaar geleverd, gratis thuisbezorgd en bieden we extra garantie en service aan huis. Fietsenstunt bied je nú de ideale mogelijkheid om jouw nieuwe fiets met een flink belastingvoordeel aan te schaffen. Er zijn 3 verschillende opties voor het kopen van een fiets via je werkgever;

 

Factuur op naam van de werknemer

- Je bestelt en betaalt je fiets zelf en declareert het bedrag bij je werkgever tot het afgesproken bedrag. Op deze manier profiteer je ook optimaal van de maximale kortingen die wij bieden. Uiteraard kan je ook een duurdere fiets uitzoeken, alleen levert het bedrag boven het afgesproken budget geen belastingvoordeel op.

 

Factuur op naam van de werkgever

- Je bestelt je fiets zelf en je werkgever betaalt de factuur. De factuur zetten wij op naam van je werkgever. Voor thuisbezorging geef je je eigen adresgegevens op bij "op ander adres bezorgen". Op deze manier profiteer je ook optimaal van de maximale kortingen die wij bieden. Uiteraard kan je ook een duurdere fiets uitzoeken, alleen levert het bedrag boven het afgesproken budget geen belastingvoordeel op. Zodra je werkgever de factuur heeft betaald, ontvang je bericht wanneer de fiets geleverd kan worden. De levering van je nieuwe fiets kan dus iets langer duren wanneer de betaling via je werkgever verloopt.

 

Betaling verloopt via een tussenpartij

- Je bestelt de fiets zelf, als betaaloptie kies je voor "bankoverschrijving" en vermeld "FiscFree", "NFP" of "BFN" in het opmerkingenveld. De korting via een intermediair valt lager uit dan wanneer je werkgever het fietsplan in eigen beheer heeft. Houd er daarom rekening mee dat de tussenpartij een vergoeding van 15% over het aankoopbedrag rekent (tot maximaal €749,-) welke wij doorberekenen. Uiteraard levert de aankoop van een fiets via een tussenpartij nog steeds een aanzienlijk voordeel op. Zodra deze vergoeding en de eventuele restprijs (het bedrag boven het WKR budget) door jou aan Fietsenstunt zijn overgemaakt, wordt de fiets uitgeleverd. De levering van je nieuwe fiets kan dus iets langer duren wanneer de betaling via je een tussenpartij verloopt.

 

Zijn er kosten verbonden aan een Fietsplan?

Aan de meeste Fietsplannen / WKR regelingen zijn geen extra kosten verbonden. Wel komen er extra kosten bij kijken wanneer je werkgever het beheer van de administratie aan een bemiddelaar overlaat, zoals NFP, FiscFree of BFN. Hiervoor rekenen zij 15% administratiekosten over het maximale bedrag en 10% over de Fietsplanbonnen die gebruikt kunnen worden voor accessoires, reparaties of onderhoudsbeurten. In de praktijk betekent dit dat, als je bijvoorbeeld een fiets van €749.- koopt, je €112,35 aan extra kosten betaald.


Wat is een Fietsplan?

Binnen deze regeling kiest je werkgever ervoor om jou een fiets te laten kopen en te betalen uit je bruto salaris. Voor de werkgever zijn hier wel regels aan verbonden en geldt er een beperking op de hoogte van het bedrag.

 

Wat is een WKR regeling?

Je werkgever kan ook gebruik maken van het nieuwe fietsenplan binnen de WKR regeling. Hierbij verstrekt je werkgever een belastingvrije reiskostenvergoeding of renteloze lening. Vragen over een Fietsplan of de WKR? Voor vragen over een fietsplan/WKR regeling kan je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. Ook bij vragen over het invullen van een formuilier wat je van je werkgever hebt gekregen helpen we je graag. Verkeerd ingevulde formulieren kunnen namelijk tot vertraging leiden.

  • Deskundig advies Onze vakmensen helpen je graag
  • Gratis thuisbezorgd Geldt voor alle fietsen
  • 100% fietsklaar geleverd Volledig afgemonteerd
  • Winkels en werkplaatsen Bezoek onze Experience Store