12 Inch

28 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

28 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Kinderfietsen 12 inch

Als er één land is met een echte fietscultuur, dan is het Nederland wel. De eerste meters zonder zijwieltjes zijn bijzonder voor een kind en ook voor de ouders een onvergetelijk moment. Daarom wil je natuurlijk dat jouw kind leert fietsen op een betrouwbare kwaliteitsfiets. Bij Fietsenstunt vind je een groot aanbod kinderfietsen 12 inch geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar waarop ze veilig hun eerste fietsmeters kunnen afleggen. De 12 inch kinderfietsen zijn voorzien van zijwieltjes zodat de peuters eerst het fietsgevoel onder de knie kunnen krijgen. In ons assortiment hebben wij hippe en stoere kinderfietsen 12 inch voor jongens en meisjes in verschillende kleuren.

Diverse soorten peuterfietsen

Het leren van fietsen is een langer proces waarbij het kind op verschillende soorten peuterfietsen andere fietstechnieken leert. Bij Fietsenstunt begrijpen we dit als geen ander en daarom vind je verschillende soorten peuterfietsen in ons assortiment. Zo hebben wij voor de allerkleinsten diverse loopfietsen. Dit zijn fietsen zonder trappers waarmee de peuters als eerste kennis kunnen maken met het fietsen. Op een loopfiets leert een peuter balans te houden en te sturen waardoor de overstap naar een kinderfiets kleiner wordt. Wanneer het kind de loopfiets vergroeid is, is het tijd voor een ‘echte’ kinderfiets 12 inch met trappers en zijwieltjes. Op een peuterfiets met zijwieltjes leert het kind de basistechnieken van het fietsen zoals trappen en remmen. Als de balans en motoriek goed is, kunnen de zijwieltjes er af geschroefd worden en kunnen de eerste meters zonder hulp gemaakt worden. Een uniek moment.

Waar je op moet letten

Bij het uitzoeken van de juiste peuterfiets zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het formaat van de kinderfiets natuurlijk belangrijk. Wij hanteren als richtlijn voor kinderen van 3 tot 4 jaar de 12 inch kinderfietsen. Uiteraard is het van belang dat het kind goed bij de trappers kan en een natuurlijke fietshouding heeft. Daarnaast zijn er modellen met handremmen zodat het kind gewend kan raken met deze remtechniek.

Kinderfiets 12 inch bestellen

Bij Fietsenstunt bestel je een kinderfiets 12 inch eenvoudig online. Wij bezorgen de peuterfiets bovendien rijklaar bij je thuis zonder dat je verzendkosten betaalt. Lees hier meer over de bezorging van kinderfietsen. Ook  kun je samen met je kind langskomen in één van onze fietswinkels om de juiste 12 inch kinderfiets uit te zoeken.