Moederfietsen

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Moederfietsen, de uitkomst voor moeders met kleine kinderen!

De moederfiets, of mamafiets, is dé uitkomst voor moeders. Want deze fietsen zijn speciaal ontworpen om kinderen mee te nemen. Op veel fietsen past een kinderzitje voor of achterop, maar hierdoor wordt de instap vaak krap en de fiets topzwaar. Daarom hebben diverse merken een speciale moederfiets ontworpen. Moederfietsen hebben veelal een dubbele, stabiele standaard met stuurvergrendeling, zodat de fiets altijd stabiel blijft staan. Daarnaast zijn een extra lange bagagedrager en een ruime instap ook belangrijke kenmerken van de moederfiets. 

Functioneel als ze zijn, zijn de meeste moederfietsen zonder kinderzitjes een trendy stadsfiets. Zo kun je de fiets ook blijven gebruiken als de kinderen groot genoeg zijn om zelf te fietsen. Voor nog meer veiligheid tijdens het fietsen, zijn moederfietsen vaak voorzien van jasbeschermers en een dichte kettingkast. Bij verschillende moederfietsen is de bagagedrager zo gemaakt, dat je er direct een Yepp of Bobike kinderzitje op kan monteren. 

Ieder merk heeft zijn eigen moederfiets. Zo is de Sparta Amazone 4 Life de ultieme moederfiets van Sparta. Met deze handige mamafiets, die eenvoudig is om te bouwen tot stadsfiets, beweeg je jouw kinderen veilig door het verkeer. Batavus heeft de Mambo Deluxe, speciaal ontworpen om als moederfiets dienst te doen. Op deze moederfiets neem je naast de kinderen ook de boodschappen of sporttas zonder problemen mee. Het is bijna niet te zien, maar ook de Cortina Roots is een échte moederfiets. Ook deze fiets voldoet aan alle eisen van de zorgzame moeder. 

Waar moet u op letten bij het kopen van een moederfiets?

Framemaat

Het belangrijkste bij het kopen van een nieuwe fiets is de juiste framemaat. Bij damesfietsen is de juiste framemaat van essentieel belang. De framemaat bepaalt de hoogte van de fiets, het is belangrijk dat je deze zorgvuldig meet. Want het is natuurlijk heel vervelend als je niet goed op en af kunt stappen. De verschillende merken hanteren niet allemaal dezelfde framematen en per fiets kan het frame en de framemaat verschillen. Om de ideale framehoogte voor jouw fiets te bepalen klik je hier.

Versnellingen

Het aantal versnellingen is van belang voor de afstanden die je met de fiets wilt afleggen. Een moederfiets met drie versnellingen is ideaal voor gebruik binnen de stad en korte afstanden. Wanneer je er weleens met de kids op uit wilt trekken voor een leuke fietstocht, dan zijn 7 of 8 versnellingen aan te raden. Moederfietsen zijn voorzien van een naafversnelling, deze is zeer vriendelijk in het onderhoud. 

Remmen

Op een moederfiets kunnen verschillende soorten remmen worden afgemonteerd. De meest voorkomende remmen zijn de rollerbrakes handremmen. Deze handremmen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Met rollerbrakes handremmen kom je in iedere situatie krachtig en gedoseerd tot stilstand. 

Handige accessoires bij een moederfiets

Bij een moederfiets horen natuurlijk kinderzitjes. Nu zijn er kinderzitjes in allerlei soorten en maten, dus is het belangrijk om goed te kijken welk zitje het beste bij jouw wensen en situatie past. Over het algemeen zitten kinderen tussen de 9 maanden en 3 jaar oud in een voorzitje het stuur. Hier heb je goed zicht op je kind en zitten de kinderen veilig en stevig in het zitje. Voor het kind is het ook erg leuk dat hij kan genieten van alles wat er voor hem ligt. Kinderzitjes voor op de fiets, zijn vaak eenvoudig te bevestigen aan de stuurpen. Het is aan te raden, dat wanneer je kiest voor een voorzitje, je er ook een windscherm bij besteld. Door het windscherm zit jouw kind lekker uit de wind. 

Voor de oudere kinderen, tussen de 3 en 6 jaar oud, zijn er achterzitjes. Op de moederfiets zijn deze vaak eenvoudig te monteren, omdat deze speciaal ontworpen achterdragers hebben. Voor kinderen tot maximaal 22 kilo zijn er kinderzitjes die jouw kind nog veel bescherming bieden en die ook voorzien zijn van stevige voetsteunen. Voor de allergrootste kinderen, van 5 jaar en ouder met een maximum gewicht van 35 kilo zijn er de Junior zitjes. Natuurlijk nog steeds zeer stevig, comfortabel en veilig. 

Als je een moederfiets koopt is het aan te raden om er een extra slot bij te kopen. Helaas worden er in Nederland ook regelmatig fietsen gestolen en is extra beveiliging voor je fiets gewenst. Door het extra kettingslot kun je jouw fiets vastzetten aan bijvoorbeeld een boom of lantaarnpaal, waardoor het voor dieven een stuk moeilijker wordt om jouw fiets te stelen. Sloten zijn er in verschillende soorten en maten; kettingslotenvouwsloten en kabelsloten zijn slechts enkele voorbeelden. Voor het complete assortiment sloten klik je hier

Altijd handig en ook zeker leuk zijn de fietstassen. Handig om de boodschappen in mee te nemen en leuk, omdat ze je fiets opvrolijken. Fietstassen zijn er allang niet meer alleen in het zwart. Vrolijke kleuren en trendy stijlen kenmerken de fietstas van vandaag de dag. Je kan kiezen voor een dubbele fietstas, met aan beide kanten een tas, zodat je lekker veel mee kunt nemen. Maar wanneer je niet veel bagage hoeft mee te nemen, kan je ook kiezen voor een enkele fietstas. Bij Fietsenstunt hebben we fietstassen van verschillende bekende merken zoals Basil, New Looxs en Ortlieb. Neem snel een kijkje bij onze collectie fietstassen en vindt de fietstas die bij jouw fiets en smaak past.