Hoe bepaal ik de juiste framemaat voor mijn nieuwe fiets?

De framemaat bepaalt de hoogte van de fiets, daarom is het is belangrijk dat u deze zorgvuldig meet. Om de juiste framemaat voor uw nieuwe fiets te berekenen doet u het volgende:

Meet uw binnenbeenlengte door met uw benen zo’n 15 cm uit elkaar te gaan staan en de afstand tussen de grond en uw kruis te meten. De uitkomst vult u hieronder in.

Als de uitkomst tussen twee maten in ligt, geldt de volgende regel: gebruikt u de fiets sportief, kies dan de kleinste van de twee maten. Gebruikt u de fiets voornamelijk als normale fiets, neem dan de grotere maat.

Bij fietsen met een geveerde zadelpen trekt u 4 cm van de ideale framemaat af.

U kunt ook de framemaat van uw ‘oude’ fiets opmeten. Dit is de lengte van de buis waar het zadel in zit tot aan het midden van de trapas.

Hoe bepaal ik de juiste inch maat?

De leeftijd van uw kind zegt niet zoveel over de fietsmaat. Het ene kind van 4 jaar, is immers niet net zo groot als het andere. Bij het kiezen van de juiste kinderfiets, is bijvoorbeeld de kledingmaat van uw kind een zeer goede meetgraad. Ook de hoogte van het fietszadel tot aan de grond (binnenbeenlengte) geeft een goede indicatie voor de fietsmaat. Het zadel staat dan in de laagste stand, zodat het nog omhoog kan worden gezet als het kind groeit. Er is geen verschil in de maat van een meisjesfiets of jongensfiets. Bij kinderfietsen wordt de maat aangegeven in inches. Dit is eigenlijk de maat van de fietsband.

Onderstaande tabel geeft eenvoudig weer welke inch maat de juiste is voor uw kind.

  • Deskundig advies Onze vakmensen helpen je graag
  • Gratis thuisbezorgd Geldt voor alle fietsen
  • 100% fietsklaar geleverd Volledig afgemonteerd
  • Winkels en werkplaatsen Bezoek onze Experience Store