Kinderfietsen

Producten 1-48 van 236

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-48 van 236

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Snel en eenvoudig uw kinderfiets online kopen bij Fietsenstunt.nl

U koopt uw kinderfiets eenvoudig en snel via Fietsenstunt.nl. Naast onze scherpe prijzen, staan wij van Fietsenstunt ook voor kwaliteit en service. Fietsenstunt.nl levert de kinderfiets vanaf 20 inch, compleet rijklaar bij u voor de deur af. Dankzij direct en goed contact met onze leveranciers, is Fietsenstunt.nl in staat de kinderfiets binnen 2 werkdagen af te leveren (indien op voorraad). Ervaar het gemak van online winkelen in zijn beste vorm bij Fietsenstunt.nl. Iedere dag streven wij ernaar om de scherpste prijzen aan te houden en tegerlijkertijd ook nog eens een hoge kwaliteit en service aan te bieden. Want zoals onze slogan luidt; Fietsenstunt is méér dan alleen de prijs!

Uitgebreid assortiment

Of u nu op zoek bent naar een stoere, vrolijke, glamour, trendy of juist lieve kinderfiets. Wij hebben kinderfietsen in alle maten en voor alle leeftijden. Van de eerste fiets met zijwieltjes tot aan de laatste schoolfiets kunt u altijd bij Fietsenstunt terecht. Voor jongens hebben we stoere jongensfietsen en meisjes hebben de keuze uit meisjesfietsen in de mooiste kleuren. Wat zal uw kind trots en met veel plezier rondrijden op zijn of haar gekozen kinderfiets!

Voor jongens en meiden van 3 tot 14 jaar oud is er altijd een mooie fiets te vinden. Echte prinsesje kunnen kiezen voor een Batavus Star of een Loekie Prinses fietsje, stoere jongens gaan voor de Alpina Yabber. De kleinste fietsjes zijn loopfietsen, ideaal voor uw zoon of dochter om te leren zijn of haar evenwicht te houden. Daarna zijn er kinderfietsen van 12 inch tot en met 26 inch. 

Wat is belangrijk bij het kopen van een kinderfiets?

Wanneer u een nieuw kinderfiets gaat kopen, is het belangrijk dat u op de volgende aspecten let.

Maattabel

De leeftijd van uw kind zegt niet zoveel over de fietsmaat. Het ene kind van 4 jaar, is immers niet net zo groot als het andere. Bij het kiezen van de juiste kinderfiets, is de kledingmaat van uw kind een zeer goed middel. Ook de hoogte van het fietszadel tot aan de grond (binnenbeenlengte) geeft een goede indicatie voor de fietsmaat.

Merk

Bij Fietsenstunt.nl leveren we kinderfietsen van bijna alle merken. Wij zijn onder meer dealer van bekende A-merken zoals LoekieAlpinaBatavus en Cortina. Deze kinderfietsen zijn van hoogwaardige kwaliteit en staan garant voor een hoge mate van veiligheid. De minder bekende merken vindt u ook bij ons in het assortiment en zijn veelal goedkoper geprijsd, maar ook iets minder van kwaliteit, maar waarborgen ook zeker de veiligheid. Bij het kopen van de kinderfiets maakt u een keuze tussen prijs en kwaliteit.

Remmen

De meeste kinderfietsen zijn voorzien van een terugtraprem. Een krachtige en betrouwbare rem, waarmee uw kind snel en krachtig tot stilstand kan komen. Voor extra veiligheid wordt er vaak een extra handrem op de fiets gemonteerd. Zo kunnen kinderen met de dubbele rem snel en veilig tot stilstand komen. Bij de grotere fietsen wordt er soms gekozen voor een dubbele handrem naast de degelijke terugtraprem. 

De 10 beste tips bij het kiezen van een kinderfiets

1. Een fiets op de groei kopen, klinkt handig, maar is niet veilig. Een goede maat voor een fiets is als uw kind, terwijl hij op het zadel zit, met beide voeten tegelijk de grond kan raken. 

2. Begin bij het leren fietsen met een loopfiets, op een loopfiets leert uw kind al redelijk goed zijn evenwicht houden.

3. Let erop dat uw kind goed bij de pedalen kan

4. Koop een zo licht mogelijke fiets, als uw kind valt, kan hij zo ook makkelijker opstaan. 

5. Het zadel moet niet te groot zijn

6. Bij de fiets die u koopt moeten bewegende delen goed zijn afgeschermd. Denk aan een stevige kettingkast en jasbeschermers. 

7. Het verbindingsstuk tussen de trapas van de fiets en het pedaal (cranks) moet niet te lang zijn want dan moet uw kind met opgetrokken knieën fietsen.

8.  Voor jonge kinderen koopt u liever een fiets zonder versnellingen. Dit is vaak te moeilijk voor uw kind, terwijl hij zijn volle aandacht voor het verkeer nodig heeft. 

9. Zorg ervoor dat uw kind makkelijk op z'n fiets kan stappen, door een fiets te kopen met een lage instap. Ook voor jongens. Als uw kind valt, kan hij zo ook makkelijker opstaan.

10. Veiligheid gaat boven alles, dus let op goede verlichting, reflectoren en een reflecterend achterspatbord. 

Advies

Weet u nog niet zeker welke kinderfiets het meest geschikt is voor uw zoon of dochten, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Ons team van ervaren mensen staat altijd voor u klaar met een deskundig en eerlijk advies. Dankzij onze jarenlange ervaring in de fietsenbranche weten wij precies welke kinderfiets het meest geschikt is voor u als klant. Uiteraard kunt u ook langskomen bij een van onze winkels, onze verkoopmedewerkers staan altijd voor u klaar.